Tuesday , February 20 2018

Колумни

[Преведена верзиja] Разговаравме со… Џек Бауерс

Иван(Челси Македонија) : Би сакал да те прашам дали би бил мој гост во еден мој текст за фановите во Македонија оваа недела. Би те прашал неколку прашања за гостувањата на кои си бил до сега ако може? Џек Бауерс(Фан на Челси од Англија) : О, да, секако, ќе ми биде ...

Прочитајте повеќе »

Антонио Конте : Una grande vittoria

Старата вистинска љубов нема заборав, велат. Особено ако сеуште е околу тебе, ако имаш допирни точки со неа, ако ја гледаш, а уште повеќе боли ако сега му припаѓа на некој друг кој што го мразиш и тоа е тешко да се поднесе. Италија пак е земја на страста, на ...

Прочитајте повеќе »

[Del Boy has his say…] Шумот на парите

Веројатно сите се запрашувате, што бара тука на сликата легендарниот Дејвид Џејсон во ликот на Дел Бој и каква врска има тој со нашиот клуб? Само оние што ја познаваат англиската култура ќе знаат дека популарните Only fools and horses доаѓаат од срцето на Лондон, а баш главниот лик е фан ...

Прочитајте повеќе »

[Колумна] Денот кога засакав шпагети

Еден студен зимски ден, мало дете со штотуку наполнети 6 години седи на масата на ручек со своето семество, безволно одговарајќи на прашањата на родителите за тоа како поминало во забавиште, не сакајќи да руча по трет пат тој ден. Земјата сеуште ја тресеше воена криза, а на телевизорот во ...

Прочитајте повеќе »